Kundportal

Eneas Energy byter namn till VENI Metering.

Företaget behåller sitt organisationsnummer och är en del av samma koncern som tidigare.
Det nya namnet förväntas vara på plats 1:a juni 2019. Närmare information kommer.

Logga in här

Vid första gångs påloggning, velg “registrera” och lägg in Kundnummer och PIN-kod från fakturan. Lägg inn önskat andvändarnamn (epost) och passord för senare påloggning.

 

Elskatten flyttas till elnätsbolaget

Från och med 1 januari 2018 flyttas kostnaden för energiskatten bort från din elhandelsfaktura till din elnätsfaktura, efter ett beslut taget av riksdagen november 2016.

För dig som kund innebär det att din elhandelsfaktura blir lägre då ditt elhandelspris inte längre kommer innehålla energiskatt. Det betyder att energiskatten från 1 januari kommer att redovisas på fakturan från ditt elnätsföretag Eneas Energy AB.

Kundbytesschema IMD – Beställning / Ändring av kundförhållande

Det är viktigt att säkerställa att Eneas vet vilken hyresgäst som står på hyreskontraktet. Vid nyinstallation ska följande formulär skickas till Eneas. Ansvarig för att formuläret skickas in: Inflyttande hyresgäst. Samma formulär används också för byte av hyresgäst. Ansvarig för att formuläret skickas in: Den tidigare hyresgästen är ansvarig för att säga upp kontraktet. Ny hyresgäst är ansvarig för att nytt kontrakt tecknas. Detta bör göras i samråd med byggbolaget/förvaltaren.

Ladda ned formulär »

 

Påbörja Autogiro, IMD

Om du önskar att dina elfakturor skall dras med autogiro laddar du ned anmälningsblankett här.

Ladda ner formulär »

 

Avsluta Autogiro, IMD

Om du önskar avsluta ett tidigare etablerat autogiro laddar du ned avslutsblankett här.

Ladda ner formulär »